• Vma Ikon
    Svara på 4 frågor om språk Vi vill bli bättre på att ge service till dig som inte har svenska som ditt första språk. Du kan hjälpa oss genom att svara på 4 frågor. Du är helt an...

När dina 300 dagar tar slut

Du får antingen 300 nya dagar med a-kassa, har du barn kan du få 150 dagar till eller så får du delta i ett arbetsmarknadsprogram.

Nya dagar om du uppfyller villkoren

När dina ersättningsdagar är på väg att ta slut undersöker vi om du har rätt till nya dagar. För att kunna få det måste du ha uppfyllt ett nytt arbetsvillkor under den tid du fått ersättning från oss. Vi kommer att informera dig i god tid innan om du uppfyller villkoren för 300 nya ersättningsdagar.

Har du barn under 18 år får du 150 dagar extra

Har du barn under 18 år när dina 300 dagar tar slut, förlängs perioden automatiskt med 150 dagar. Har du inte vårdnad om dina barn har du fortfarande rätt till de extra 150 dagarna. Men du behöver själv lämna ett intyg till oss där det framgår att du har barn. Intyget får du från Skatteverket.

Får du inga nya dagar tar Arbetsförmedlingen över

Om du inte uppfyller ett nytt arbetsvillkor får du inga nya dagar. Arbetsförmedlingen brukar erbjuda dig en plats i ett program som heter jobb- och utvecklingsgarantin. Du söker då en ersättning som heter aktivitetsstöd istället och som betalas ut av Försäkringskassan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Tala med din handledare på Arbetsförmedlingen för att veta mer.

Dela:

Senast uppdaterad:

Senast uppdaterad:

Dela: