Så fyller du i tidrapporten

För att få a-kassa behöver du varje vecka skicka in en tidrapport. Tidrapporten fyller du i på vår e-tjänst Mina sidor Länk till annan webbplats..

Viktigt att du fyller i rätt

Det är viktigt att du fyller i dina tidrapporter rätt. Om du fyller i fel uppgifter eller låter bli att berätta något som kan påverka din ersättning kan du bli skyldig att betala tillbaka. Du är alltid välkommen att höra av dig till oss om du är osäker på hur du ska göra, så hjälper vi dig!

Arbetar du deltid?

Du som har en anställning med en viss procent eller har ett garanterat antal timmar per vecka, ska bara fylla i din procent på tidrapporten. Även om ditt schema varierar ska du fylla i din procent varje vecka. Procenten fyller du i under "Anställningens omfattning". Om du arbetar extra utöver din procent ska du fylla i både din procent och timmarna du arbetar extra. Du ska även fylla i om du inte jobbar till exempel på grund av sjukdom.

Är du timanställd?

Du som är timanställd och arbetar vid behov ska fylla i dina arbetade timmar dag för dag.

Arbetar du jour eller har beredskap?

Du som arbetar jour eller beredskap ska fylla i alla timmar på tidrapporten eftersom det räknas som arbetad tid. Det gäller även sovande jour. Om jourtiden ingår i dina arbetstimmar för en deltidsanställning i procent ska du inte fylla i jourtimmarna. Hör gärna av dig om du är osäker på hur du ska göra så hjälper vi dig!

Arbetar du som deltidsbrandman?

Du som är deltidsbrandman omfattas av speciella regler och ska inte fylla i timmar med beredskap och övning på tidrapporterna. Däremot ska du fylla i utryckning och materialvård på tidrapporterna så länge du inte fått det godkänt som extraarbete av oss. Hör av dig så kan vi förklara mer.

Är du sjuk?

När du är sjuk kan du inte arbeta och därmed kan du inte få ersättning. Därför ska du fylla i på tidrapporten att du är sjuk. Använd rutorna för sjuk/VAB/föräldrapenning och fyll i hur stor del av dagen du varit sjuk. Ersättningen för dagarna du varit sjuk söker du sedan från din arbetsgivare eller från Försäkringskassan.

Är du föräldraledig eller vabbar?

När du är föräldraledig eller hemma med sjukt barn kan du inte arbeta. Därför ska du fylla i på tidrapporten att du tagit hand om ditt barn. Använd rutorna för sjuk/VAB/föräldrapenning och fyll i hur stor del av dagen du varit föräldraledig/vabbat. Ersättningen för dagarna du varit hemma söker du sedan från Försäkringskassan.

Tar du ut semester?

Du som har intjänade semesterdagar i din anställning ska fylla i rutorna ”Semester” på tidrapporten. Har du en sammanhängande period med semester ska du fylla i semester alla dagar under perioden du är ledig, även de dagar du inte skulle ha arbetat enligt ditt schema.

Är du ledig från en timanställning fyller du i rutorna för ”Kan inte ta arbete”.

Är du med i ett program via Arbetsförmedlingen?

Du behöver inte tidrapportera om du är inskriven i en arbetsmarknadsutbildning eller ett program via Arbetsförmedlingen. Då ska du i stället ansöka om aktivitetsstöd från Försäkringskassan.

Film: Så fyller du i tidrapporten på Mina sidor

 

 

Dela:

Senast uppdaterad:

Senast uppdaterad:

Dela: