• Vma Ikon
    Svara på 4 frågor om språk Vi vill bli bättre på att ge service till dig som inte har svenska som ditt första språk. Du kan hjälpa oss genom att svara på 4 frågor. Du är helt an...

Just nu har vi lång handläggningstid

Just nu är det hårt tryck på vår verksamhet och det tar i genomsnitt 8 veckor för oss att handlägga ditt ärende. Vi beklagar verkligen att du får vänta längre och arbetar så fort vi kan för att komma ikapp.

Så här kan du hjälpa oss att hantera din ansökan snabbare

  • Var noggrann när du fyller i din ansökan om ersättning. Det är viktigt att du lämnar uppgifter om allt du gjort under de senaste 13 månaderna.
  • Logga in på Mina sidor och skicka in alla uppgifter på din att göra-lista. Om vi behöver fler uppgifter från dig när vi gått igenom ditt ärende, kommer vi att meddela dig via Mina sidor.
  • Tidrapportera så snart du kan.
  • Anmäl förändringar till oss, till exempel om du får ett jobb, tar ut föräldrapenning eller börjar studera.
  • Skicka inte in samma intyg flera gånger, det riskerar att försena handläggningen.

När är ditt ärende klart?

Handläggningstiden är i genomsnitt 8 veckor vilket betyder att det kan ta kortare eller längre tid. Alla ärenden tar olika lång tid att handlägga och vi kan tyvärr inte säga ett exakt datum för när just ditt ärende blir klart. Om vi behöver få in fler uppgifter från dig, kan det ta längre tid än 8 veckor.

Vi handlägger alla ansökningar om ersättning i den ordning som vi får in dem och du kommer att få information på Mina sidor eller i ett brev från oss när vi går igenom ditt ärende. Har du inte hört något så har vi inte hunnit handlägga ditt ärende ännu. Du kan följa handläggningstiden på vår startsida.

Välkommen att kontakta oss

Behöver du komma i kontakt med oss? Du kan ringa oss varje vardag kl. 9-12 och 13-15 eller skriva ett meddelande på Mina sidor.

Dela:

Senast uppdaterad:

Senast uppdaterad:

Dela: