6 vanliga fel du kan göra på tidrapporten

Ibland blir det fel när du fyller i tidrapporten. Vi har därför gjort en lista på fel vi ofta ser. Läs hur du kan göra rätt.

Undvik de vanligaste felen i tidrapporten

Det är viktigt att du fyller i din tidrapport på rätt sätt så vi kan betala ut rätt ersättning till dig.

Fyller inte i alla jourtimmar

Jour räknas som arbete och ska fyllas i på tidrapporten. Det gäller även sovande jour och jourtimmar med låg ersättning.

Fyller inte i vab och föräldrapenning

När du vabbar eller är föräldraledig har du inte rätt till ersättning. Sök istället ersättning från Försäkringskassan och fyll i att du vabbar eller tar ut föräldrapenning på tidrapporten till oss.

Fyller i för mycket eller för lite arbetad tid

Många fyller i fel antal timmar på tidrapporten, eller fyller i sitt arbete på fel vecka. Det är viktigt att du fyller i dina timmar på rätt dag för att du inte ska få fel ersättning.

Fyller i timmar istället för procent

Har du en anställning på en viss procent ska du alltid fylla i din anställningsprocent (sysselsättningsgrad) varje vecka.

Fyller inte i extratimmar eller frånvaro

Har du en deltidsanställning i procent ska du fylla i den varje vecka på tidrapporten. Men du ska också fylla i dagar du inte kunnat arbeta, varit sjuk eller vabbat eller timmar du arbetat extra.

Fyller inte i föräldrapenning på helger

Även om du bara tar ut föräldrapenning på helger så måste du fylla i det på tidrapporterna.

Om du inte meddelar viktiga förändringar

Om du inte informerar oss om viktiga förändringar kan du bli tvungen att betala tillbaka ersättning du fått. I värsta fall kan du bli av med din ersättning och bli polisanmäld. Det är därför viktigt att du är noga med att fylla i dina tidrapporter rätt och meddelar oss om förändringar. Känner du dig osäker på hur du ska göra, ta kontakt med oss så hjälper vi dig.


Dela:

Senast uppdaterad:

Senast uppdaterad:

Dela: