• Vma Ikon
    Det är många som ringer Det kan vara svårt att komma fram eftersom det är många som ringer. Läs mer om vad vi kan svara på i telefon.

Det här kan du som medlem påverka

Som medlem i Kommunals a-kassa kan du påverka hur föreningen styrs, men du kan inte påverka arbetslöshetsförsäkringen eftersom den styrs av lagen.

Visste du att arbetslöshetsförsäkringen styrs av lag?

Vad många inte känner till är att villkoren och ersättningens storlek styrs av lag som bestäms av riksdagen. Alla a-kassor omfattas av lagen om arbetslöshetsförsäkring och därför är både villkoren och ersättningen lika oavsett vilken a-kassa du tillhör. Vår uppgift som a-kassa är att bedöma vem som har rätt till ersättning utifrån de villkor som finns i lagen.

Du kan påverka hur föreningen styrs

Kommunals a-kassa är en medlemsförening och en verksamhet som arbetar på uppdrag av staten. Som medlem i föreningen kan du påverka hur föreningen styrs. Det du inte kan påverka är villkoren i arbetslöshetsförsäkringen. Villkoren regleras i lag och det är riksdagen som beslutar om ändringar.

Du måste ha arbetat i minst 6 månader

Ett medlemskap i a-kassan innebär inte att du automatiskt har rätt till ersättning om du skulle bli arbetslös utan du behöver även uppfylla vissa villkor. För att ha rätt till ersättning måste du bland annat ha arbetat i minst 6 månader. Vill du veta mer kan du läsa mer här: Har du rätt till a-kassa?

Dela:

Senast uppdaterad:

Senast uppdaterad:

Dela:

Kontakt

Har du kollat på frågor och svar eller använt vår smidiga sökfunktion? Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna.

Hittar du inte svaren du söker på webbplatsen finns det flera sätt att kontakta oss.

Följ oss:

Mina sidor Länk till annan webbplats.
Skicka meddelande via Mina sidor för att få svar på frågor och komma i kontakt med din handläggare.

Telefonnummer 0771-25 80 00
Öppet: Måndag-fredag kl. 9.00-11.00.

Skicka handlingar till:
Kommunals a-kassa
FE 51
930 88 Arjeplog