Så blir du medlem och betalar din medlemsavgift – steg för steg

Vad kul att du vill bli medlem hos oss! Du som är anställd i kommun, region, kyrka, kommunalt bolag eller jobbar inom naturbruksområdet är välkommen med din ansökan. Du kan också vara privat eller kooperativt anställd om du arbetar med samhällsservice, till exempel personliga assistenter eller dagbarnvårdare. Du kan bara vara medlem i en a-kassa åt gången och du kan inte bli medlem efter att du har fyllt 65 år.

Ansök om medlemskap

Du ansöker om medlemskap via vår hemsida: Bli medlem

Du får ett bekräftelsemejl när du skickat in ansökan. Därefter tar det några veckor tills du får ditt beslut om medlemskap men du blir medlem från det datum du skrev i din ansökan. Beslutet kommer till dig på posten. På vår hemsida kan du läsa mer om våra medlemsvillkor

Vad kostar medlemskapet?

Det kostar 120 kronor i månaden. Avgiften är samma för alla och påverkas inte av din inkomst.

Hur betalar jag medlemsavgiften?

Du betalar din avgift till oss genom något av följande alternativ:

Autogiro - anmäl dig direkt i din internetbank. Sök upp Kommunals a-kassa med bankgironummer 5862-8371. Betalarnummer är ditt personnummer.

E-faktura - anmäl dig direkt i din internetbank. Sök upp Kommunalarbetarnas arbetslöshetskassa.

Digitala brevlådan Kivra - anslut dig på www.kivra.com eller ladda ned Kivras app i din mobil.

Pappersavi- om du inte väljer något av alternativen ovan kommer vi att skicka en pappersfaktura hem till din brevlåda. Du behöver alltså inte göra något för att få hem en sådan.
 

Saknar du en inbetalningsavi/faktura?

Det är bra att veta är att dina inbetalningsuppgifter alltid är de samma oavsett vilken månad du betalar för. Det betyder att du kan använda en gammal avi för att göra den aktuella inbetalningen.

Saknar du en gammal räkning kan du använda följande inbetalningsuppgifter:

Bankgiro: 5862-8371
Belopp: 120 kronor
OCR-nummer är alltid detsamma och uppbyggt på följande sätt: 55 ditt personnummer (tio siffror) 46.

Så byter du a-kassa till oss

Är du redan medlem i en a-kassa men vill byta till vår? Då är det viktigt att det inte blir något uppehåll mellan medlemskapet hos oss och din tidigare a-kassa.

Börja med att meddela din nuvarande a-kassa att du vill avsluta ditt medlemskap i slutet av en månad. Sedan skickar du in din ansökan till oss och skriver att du vill bli medlem från månaden efter. Du blir alltid medlem från den första dagen i den månaden du ansöker om medlemskap.

Kan jag bli medlem retroaktivt?

Nej, du kan inte tillgodoräkna dig medlemskap bakåt i tiden. Du kan bli medlem från den första dagen i den månaden du skickade in ansökan.

Kan jag bli medlem innan jag har fått ett jobb?

Nej, du kan inte bli medlem innan du har fått ett jobb inom något av våra verksamhetsområden. Men har du tidigare haft ett sådant jobb kan den anställningen ligga till grund för ett medlemskap hos oss.