Vem kan bli medlem och vad kostar det?

Välkommen till Kommunals a-kassa!

Du som är anställd i kommun, landsting, kyrka, kommunalt bolag eller jobbar inom naturbruksområdet är välkommen att bli medlem hos oss. Du kan också vara privat eller kooperativt anställd om du arbetar med samhällsservice, till exempel personliga assistenter eller dagbarnvårdare.

Bild på två män som håller om varandra

Varför bli medlem hos oss?

Att vara medlem i en a-kassa ger dig en trygghet om du skulle förlora ditt arbete. Vi har duktiga och kompetenta handläggare som kan din bransch och har förståelse för just din situation.

Vad kostar det att vara medlem?

Om du är medlem i facket och a-kassa är månadsavgiften för a-kassan 109 kronor. Du betalar även en månadsavgift till facket som beror på din inkomst. Om du bara är medlem i a-kassan betalar du 112 kronor per månad.

Villkor för att kunna bli medlem

  • Du ska arbeta eller senast ha arbetat inom vår bransch.
  • Du kan tidigast bli medlem i a-kassan från och med den månad då vi får in din ansökan om medlemskap.
  • Du kan bara vara medlem i en a-kassa åt gången.
  • Du kan inte bli medlem efter du fyllt 65 år.

Om du inte kan bli medlem hos oss kan du bli medlem i en annan a-kassa. Du hittar en lista på alla a-kassor på www.sverigesakassor.se

Ansök här

Fyll i ansökan direkt och underteckna med ditt BankID.

Ansök om autogiro direkt i din internetbank.

 

Kom ihåg att betala medlemsavgiften

För att behålla medlemskapet i Kommunals a-kassa behöver du betala en medlemsavgift. Medlemsavgiften betalas varje månad. Du behöver betala din medlemsavgift oavsett om du arbetar, är arbetslös eller har aktivitetsstöd.