Så fyller du i tidrapporten

Det är med tidrapporten du ansöker om ersättning. På den fyller du i vad du har gjort varje vecka så att vi kan betala ut rätt ersättning till dig. Du fyller i tidrapporten på vår e-tjänst Mina sidor.

Så fyller du i tidrapporten på Mina sidor

I filmen går vi igenom hur du fyller i din tidrapport. Hur du ska fylla i det om du arbetar, är sjuk eller föräldraledig.

Så fyller du i din tidrapport när du arbetar

När du arbetar deltid samtidigt som du får ersättning är det viktigt att hålla reda på om du är timanställd eller om du arbetar på en viss procent. Anställningsformen bestämmer hur du ska fylla i dina tidrapporter. Du ska alltid fylla i all arbetad tid, men det görs på olika sätt beroende på anställningsformen.

Det är mycket viktigt att du fyller i arbetad tid på rätt sätt. Om du lämnar felaktiga uppgifter, eller låter bli att berätta om sådant som kan påverka din ersättning, kan du bli skyldig att betala tillbaka ersättning. I värsta fall kan du bli utesluten ur a-kassan och polisanmäld.

Du som är timanställd

Du som är timanställd ska fylla i exakt de timmar som du har arbetat på dina tidrapporter. Har du till exempel arbetat 4 timmar under måndagen i en viss vecka ska du kryssa i rutan för 4 timmars arbete den dagen.

Om du är anställd på mindre än heltid

Om du är anställd för att jobba på en viss procent ska du enbart fylla procenten. Du ska inte fylla i några timmar i det fallet även om du har olika schema för olika veckor så är det bara procenten du ska fylla i.

Exempel på när du ska kryssa i rutan för procent

Har du en tjänst på 50 procent men arbetar heltid ena veckan och är helt ledig den andra så ska du fylla i 50 procent varje vecka på din tidrapport.

Om det blir så att du jobbar övertid eller får extra timmar ska du fylla i dem också. Då fyller du i både din procent och de extra timmar du har arbetat.