Sjukdom och a-kassa

Du kan inte få ersättning från a-kassan för den tid du är sjuk. När du är sjuk så står du inte till arbetsmarknadens förfogande eftersom du inte kan söka eller ta arbete.

bild - sjuk

Fyll i att du är sjuk på din tidrapport

Om du blir sjuk ska du fylla i det på din tidrapport. Det gäller både om du får sjuklön från din arbetsgivare eller om du får sjukpenning från Försäkringskassan. Även om du har ansökt om sjukpenning men ännu inte fått beslut från Försäkringskassan ska du fylla i att du är sjuk på tidrapporten. Eftersom du själv tycker att du är för sjuk för att arbeta anses du inte stå till arbetsmarknadens förfogande. Se gärna vår film om hur du fyller i tidrapporten. Kom ihåg att du även ska fylla i sjuk på karensdagen.

Sjukersättning och aktivitetsersättning

Om du idag har ersättning från a-kassan och får beslut om sjukersättning eller aktivitetsersättning från Försäkringskassan ska du genast kontakta oss. Skicka också in beslutet du har fått till oss. Annars finns det risk att du får felaktig ersättning. Det kan i så fall leda till att du blir skyldig att betala tillbaka de pengar du har fått.